ПРИДРУЖИТЕ СЕ НАШОЈ ШАХОВСКОЈ ПОРОДИЦИ!

LaughingФЕНОМЕНАЛНО УРЕЂЕН ШАХОВСКИ ПРОСТОР: ПРОСТРАН, КЛИМАТИЗОВАН И СА ОДЛИЧНИМ ОСВЕТЉЕЊЕМ

   CoolПРЕДАВАЧИ СУ АКТИВНИ ШАХИСТИ СА МЕЂУНАРОДНИМ ТИТУЛАМА, ПОТРЕБНИМ ОБРАЗОВАЊЕМ И ИСКУСТВОМ

SmileЈЕДИНСТВЕН ПРОГРАМ РАДА - ГОДИНАМА ГРАЂЕН И УСАВРШАВАН

 

Пријаве зa школу шаха током целе године уживо и онлајн!

ПОГЛЕДАЈТЕ НАШ ЈУТЈУБ КАНАЛ - Nestor Chess Family

КУПИТЕ НАШУ КЊИГУ!

Рад путем интернета
Досадашње фото репортаже!
Упознајте најбоље ученике

Информације о раду шаховске школе и турнирима

 РАД СА ДЕЦОМ У МАЛИМ ГРУПАМА У ПРОСТОРИЈАМА КЛУБА ИЛИ ПУТЕМ ИНТЕРНЕТА, РАД СА ОДРАСЛИМА ИНДИВИДУАЛНО

УПИС ТОКОМ ЦЕЛЕ ГОДИНЕ!

ЗА ВРЕМЕ РАСПУСТА СЕ НЕЋЕ ОДРЖАВАТИ ГРУПНИ ЧАСОВИ. КРЕЋЕМО ПОНОВО 22. ЈАНУАРА!

РАСПОРЕД ПО ГРУПАМА ОД 10.1.2023.

НАЈМЛАЂИ И ШАХОВСКИ ПОЧЕТНИЦИ У КЛУБУ: Уторак и четвртак од 18,45 до 19,30-45ч.

СРЕДЊА ГРУПА У КЛУБУ: Понедељак и среда од 19 до 20ч.

ВИШИ НИВО У КЛУБУ: Понедељак и среда од 19,15 до 20,15ч.

ВИШИ НИВО У КЛУБУ: Уторак и четвртак од 19,30 до 20,30.

ОШ СОЊА МАРИНКОВИЋ: Почетна група, уторак и четвртак од 14 до 14,45ч,

ОШ СОЊА МАРИНКОВИЋ (ЗЕМУНСКЕ КАПИЈЕ): Почетна група, уторак и четвртак од 15,45 до 16,30ч,

ОШ СОЊА МАРИНКОВИЋ: Средња група, уторак и четвртак од 14,45 до 15,30ч,

ОШ МАЈКА ЈУГОВИЋА: Средња група, понедељак и среда од 12,30 до 13,15ч - после наставе и 13,05 до 13,50ч -  пре почетка наставе,

ОШ МАРКО ОРЕШКОВИЋ (Нови Београд): Почетна група, понедељак и среда од 16,15 до 17ч.

Предавачи: ФМ Ирена Несторовић и ИМ Лазар Несторовић

 

ИНДИВИДУАЛНИ ЧАСОВИ

ИМ и Фиде тренер Несторовић Дејан - индивидуални часови у просторијама шк Нестор и рад путем интернета.

ВМ и дипломирани учитељ Несторовић Никола - индивидуални часови који се ради потребе ученика одржавају ван просторија клуба и рад путем интернета (енглески језик).

ИМ и професор физичке културе Несторовић Лазар - индивидуални часови за најмлађе полазнике без обзира на место одржавања часова.

ФМ Несторовић Катарина - индивидуални часови за најмлађе полазнике у просторијама шк Нестор.

 

О нама

О НАМА

 

 

Шаховска школа породице Несторовић почела је са радом у Земуну 2004 године. Са доста успеха радимо са децом свих узраста и трудимо се да постанемо најбоља шаховска школа у Србији. Одлично сарађујемо са ученицима и родитељима јер имамо исти циљ:

 •   омогућити деци кроз шаховску игру интелектуални напредак и дружење које само шах нуди,
 •   остваривање врхунских резултата за посебно упорну децу.

 

Предавачи:

 

Фиде мајстор и дипломирани правник, Несторовић Ирена, рођена 21.01.1967 у Нишу. Од маја 2003. године ради са најмлађим полазницима школе при земунским основним школама. Својим радом развија код деце интерес и љубав према овој древној игри. Од 1. октобра 2007. до 15. октобра 2018 је предавач изборног предмета “шах“ у ОШ Гаврило Принцип у Земуну.

 

Интернационални мајстор и Фиде тренер, Несторовић Дејан, рођен 06.08.1964. год у Београду. Говори руски језик. Тренерским радом се бави од 1986. године са доста успеха. Тренерски резултати: радио је на шаховском усавршавању више кадетских и омладинских првака државе. 2006 год. селектор омладинских и кадетских репрезентација. Као тренер омладинске репрезентације СЦГ (Перуновић, Седлак, Јеремић, Ђукић, Живанић) освојио бронзану медаљу на екипном Европском првенству Европе. Као секундант помагао је ВМ Перуновић Милошу и ВМ Седлак Николи на шаховским турнирима у Суботици и Украјини. Помогао у шаховском усавршавању ВМ Вељка Јеремића. Несторовић Николу, Несторовић Лазара и Жарковић Милу, стручним радом, довео до титуле Интернационалног мајстора. Селектор омладинске репрезентације за 2014, 2015 и 2016. годину.

Дугогодишњим радом створио план и програм рада који му омогућавају одржавање дугорочних шаховских предавања на високом нивоу. У том смислу је ангажован као предавач у оквиру пројекта шк Сента са ЕУ током 2013 и 2014. године.

 

Велемајстор и дипломирани учитељ, Никола Несторовић, рођен 13.10.1989. год. у Београду. Тренерским радом се бави од 2014. године када је дипломирао на учитељском факултету у Београду. Течно говори енглески језик и часове шаха држи путем интернета. У периоду од 2014 до 2016, године ангажован је као  предавач предмета шах у приватној основној школи "Бејза". Часове шаха у виду секције одржава у ош "Радоје Домановић" - Нови Београд. Фиде тренер од 2018. године.

 

Интернационални мајстор и професор физичке културе, Лазар Несторовић, рођен 04.08.1993. год. у Београду. Вишеструки првак Србије у кадетском шаху. Тренерским радом са најмлађим полазницима се бави од 2014. године. Говори енглески језик. Часове шаха у виду секције одржава у ош "Светозар Милетић" у Земуну.

 

ОШ ГАВРИЛО ПРИНЦИП


ПОШТОВАНИ РОДИТЕЉИ ХВАЛА НА УКАЗАНОМ ПОВЕРЕЊУ!

Одлуком Министарства просвете шах је у школи "Гаврило Принцип" у октобру 2017. године сведен на ниво секције. Спроведена је анкета и пријавио се очекиван број родитеља обзиром на промењене околности.

Коначни термини:

1. Група први и други разред, четвртак 15:15 - 16ч.

2. Група трећи и четврти разред, четвртак 16 - 16:45ч.

Услови са анкете остаће непромењени у смислу Ваших и мојих обавеза. Све даље информације можете добити на телефоне 065/2279-232 и 063/279-232.

С поштовањем, Ирена Несторовић

 


Првенство Србије у кадетском шаху за 2016/2017 годину у организацији Шаховског савеза Србије, Несторовић Катарина је освојила друго место у категорији девојчица до 16 година.

Кадетско првенство Земуна за 2017 годину: Несторовић Катарина прво место и Милошевић Душан друго место. Домаћин ош Петар Кочић, 27. мај 2017.


На школском првенству Београда у појединачној конкуренцији остварени су следећи резултати: Катарина Несторовић друго место и пласман на републичко такмичење, Марија Протић пласман на републичко такмичење, Динић Богдан четврто место и пласман на републичко такмичење и Милошевић Душан четврто место и пласман на републичко такмичење. Екипно дечаци у саставу: Блануша Страхиња, Милошевић Душан, Динић Богдан и Грујић Стефан шесто место и најбоље пласирана земунска основна школа. Екипно девојчице у саставу Несторовић Катарина и Протић Марија пето место и најбоље пласирана земунска основна школа.

Првенство Београда у убрзаном шаху у организацији Шаховског савеза Београда: Несторовић Катарина - прво место и Динић Богдан - пето место.

Првенство Београда у редовном шаху у организацији Шаховског савеза Београда: Несторовић Катарина - прво место, Динић Богдан - четврто место и Блануша Страхиња осмо место и сви су се пласирали на државно првенство у редовном шаху.


Општинско првенство екипно и појединачно (26. фебруар и 4. март 2017) одиграно је у ОШ "Мајка Југовића" у Земуну. Наша школа је у екипној конкуренцији освојила друго место код дечака и прво место у конкуренцији девојчица. Дечаци су наступили у саставу: Блануша Страхиња, Милошевић Душан, Динић Богдан, Грујић Стефан, Зорић Јован и Пајић Јован. Девојчице су одиграле турнир у саставу: Несторовић Катарина и Протић Марија.

У појединачној конкуренцији резултати су били следећи:

- Несторовић Катарина, директан пласман на градско такмичење,

- Блануша Страхиња, треће место и пласман на градско такмичење,

- Милошевић Душан, друго место и пласман на градско такмичење,

- Протић Марија, прво место и пласман на градско такмичење,

- Динић Богдан, друго место и пласман на градско такмичење и

- Глувић Коста, треће место и пласман на градско такмичење.


Првенство основне школе "Гаврило Принцип" за ниже разреде одиграно је 21. фебруара 2017. год. Учествовало је 70 ученика а за првенство општине пласирали су се следећи ученици:

Први разред: Глувић Коста, Ђорђевић Андрија и Лазић Лука код дечака и Пушкић Искра, Пајић Вања и Матијевић Милица код девојчица.

Други разред: Бркић Андрија, Самарџић Милан и Дамљановић Немања код дечака и Взчетић Касијана, Блануша Наталија и Стојановић Ања код девојчица.Трећи разред: Пантић Бојан, Илић Михајло и Маљковић Драган код дечака и Грујић Карић Анђела и Максимовић Вишња код девојчица.

Четврти разред: Динић Богдан, Грујић Стефан и Зорић Јован код дечака и Стојановић Лола и Милојковић Јована код девојчица.

 


И ове школске 2016/2017 године наша школа је била домаћин Појединачног првенства основних школа Земуна под називом Меморијал "Милорад Божовић". Учествовало је 165 деце из тринаест земунских основних школа. Наши ученици су освојили три прва места у својим групама и то: Глувић Коста (група дечаци до 8 година), Динић Богдан (група дечаци до 10 година), Блануша Страхиња (дечаци до 14 година) и једну деобу првог места али је по додатном критеријуму Протић Марија заузела друго место (група девојчице до 12 година).


Учествовали смо на великој шаховској симултанци на отвореном! У недељу, 5. јуна 2016. године дванаест ученика ош Гаврило Принцип одиграло је симултанку на Калемегдану са велемајстором Бранком Тадићем!КАДЕТСКО ПРВЕНСТВО ДРЖАВЕ, у организацији Шаховског савеза Србије, одржано је у Крагујевцу од 30. априла до 8.маја. Несторовић Катарина је освојила прво место у редовном и брзопотезном шаху и треће место у убрзаном шаху. Тиме је остварила право да као представник Србије у групи девојчица до 14. година учествује на Првенству света и Европе у Русији и Чешкој!
РЕПУБЛИЧКО ПРВЕНСТВО УЧЕНИКА ОСНОВНИХ ШКОЛА одржано је 21. маја 2016. године у Нишу и Катарина је поновила одличан резултат, деоба првог и другог места са 6,5 поена из седам партија - по додатним критеријумима друго место у групи девојчица седми и осми разред!

ГРАДСКО ТАКМИЧЕЊЕ У ШАХУ ЗА 2015. ГОДИНУ у убрзаном шаху а затим и Финале у редовном шаху (1,2 и 3 април) одиграло се у ош Павле Савић и на старом ДИФу. Катарина Несторовић је освојила друго место у групи девојчица до 14 година док је Динић Богдан остварио пласман на Kадетско првенство Србије.

Градско такмичење ученика основних школа у оквиру Министраства одржано је у ош Михајло Пупин у Земуну 9. и 10. априла 2016. Катарина Несторовић је освојила треће место и пласирала се на Републичко појединачно такмичење основних школа.


ТАКМИЧЕЊЕ УЧЕНИКА ОСНОВНИХ ШКОЛА ЗЕМУНА У ШАХУ за 2015/2016. у организацији Министарства просвете одржано је у основној школи Мајка Југовића и окупило 130 учесника из 11 земунских основних школа. Милошевић Душан (5 и 6 разред) и Несторовић Катарина (7 и 8 разред) освојили су прво место у својим групама док су Блануша Страхиња (5 и 6 разред) и Милошевић Дејан (7 и 8 разред) освојили треће место. У екипној конкуренцији поново је наша школа освојила велики успех првим местом и код девојчица и код дечака. Екипа девојчица наступила је у саставу: Несторовић Катраина, Протић Марија и Курбалија Тамара. Дечаци су играли у саставу: Радовић Лазар, Милошевић Дејан, Блануша Страхиња, Милошевић Душан, Динић Богдан и Пантић Бојан.


Појединачно првенство основних школа Земуна, ове године је одиграно у оквиру Меморијала „Милорад Божовић“, 16 и 17 јануара у просторијама ош „Гаврило Принцип“ у Земуну. Турнир је окупио  130 учесника (85 дечака и 45 девојчица). Уз повлачење првог потеза Владимира Божовића (син директора Божовића), директор ош, Јордан Илић, отворио је турнир. Награде су деци уручили интернационални мајстори: Дејан Несторовић, Никола Несторовић, Лазар Несторовић и Мила Жарковић.

Ученици наше школе освојили су четири златне медаље и две бронзане и са укупно 12 пласмана за Првенство града најуспешнија је земунска школа!

Злетне медаље освојили су: Протић Марија 4/4, Блануша Страхиња 5/1, Несторовић Катарина 7/2 и Радовић Лазар. Бронзане медаље освојили су: Милошевић Дејан и Смиљанић Душан.

У недељу, 17. јануара, одиграна је велика шаховска симултанка у знак сећања на бившег директора школе, Милорада Божовића, захваљујући коме је шах заживео у основној школи „Гаврило Принцип.“ На симултанци је учествовало 90 младих шахиста из земунских основних школа а одиграли су је бивши ученици ове школе, нтернационални мајстори: Никола Несторовић, Лазар Несторовић, Мила Жарковић уз помоћ им Дејана Несторовића.

 


Школско првенство ош „Гаврило Принцип“ за 2015. годину одржано је 23. и 27. новембра и добили смо представнике наше школе на предстојећем првенству општине. Резултати:

Први разред - девојчице: Вучетић Касијана 1/1,  Стојановић Ања 1/1, Блануша Наталија 1/3

Први разред – дечаци: Филиповић Огњен 1/4, Косијер Матеја 1/1, Дамљановић Немања 1/4

Други разред – девојчице: Петровић Ема 2/4, Карић Анђела 2/1, Максимовић Вишња 2/2

Други разред – дечаци: Пантић Бојан 2/2, Илић Михајло 2/3, Матовић Вук 2/1

Трећи разред – девојчице: Милојковић Јована 3/4, Стаменковић Лола 3/3, Брдаревић Лана 3/4

Трећи разред дечаци – дечаци: Динић Богдан 3/3, Пајић Јован 3/4, Аничић Павле 3/4, Зорић Јован 3/3

Четврти разред – девојчице: Протић Марија 4/4, Брулић Тара Леа 4/1, Урошевић Анђела 4/1

Четврти разред – дечаци: Стојаковић Милош 4/2, Букилић Лука 4/4, Јаћимовић Растко 4/2

 У оквиру обележавања дана школе, 16. и 17. маја, били смо домаћини Кадетског првенство Земуна у шаху за 2014/2015 годину! Такмичење позивног карактера окупило је 40 дечака и 13 девојчица из основних школа Земуна које негују шаховску игру и увек се радо одазову позиву на шаховско дружење. И ове године представници наше школе освојили су прва места у обе конкуренције: Несторовић Катарина 6/2 код девојчица и Жарковић Милош 8/1 код дечака.


ЕКИПНО И ПОЈЕДИНАЧНО ПРВЕНСТВО ОСНОВНИХ ШКОЛА БЕОГРАДА

13 И 14 април 2015 ош Михајло Пупин у Земуну

На такмичењу су наступили дечаци и у укупном пласману заузела шесто место од 22 екипе учеснице турнира. Екипа је наступила у саставу: Жарковић Милош, Несторовић Катарина, Блануша Страхиња, Рувидић Петар, Милошевић Душан и Милошевић Дејан.

У појединачној конкуренцији Катарина Несторовић је освојила треће место у новом циклусу такмичења и прво место у групи девојчица до 14 година за 2014. годину у организацији ШСБ


ТАКМИЧЕЊЕ У ШАХУ ЗА ОСНОВЦЕопштински ниво

21.-22. фебруар ОШ „Соња Маринковић“ Земун

Резултати појединачно такмичење:

 1.     Протић Марија 3/4 - прво место
 2.     Несторовић Катарина 6/2 – прво место
 3.     Динић Богдан 2/3 – прво место
 4.     Жарковић Милош 8/1 – прво место
 1.     Ђукић Тамара 4/2 – треће место
 2.     Чигоја Никола 6/3 – треће место
 3.     Рувидић Петар 8/4 – треће место

На екипном такмичењу наша школа постигла је велики успех победама у обе конкуренције (екипа дечака и екипа девојчица).

Екипа девојчица наступила је у саставу:

 1. Несторовић Катарина 6/2
 2. Протић Марија 3/4
 3. Рувидић Невена 5/4
 4. Ђукић Тамара 4/2
 5. Курбалија Тамара 3/1

Екипа дечака наступила је у саставу:

 1. Жарковић Милош 8/1
 2. Рувидић Петар 8/4
 3. Блануша Страхиња 4/4
 4. Милошевић Душан 4/2
 5. Милошевић Дејан 7/
 6. Динић Богдан 2/3


Првенство ош „Гаврило Принцип“ у шаху за млађе разреде окупило је ове године 73 младих шахиста. Турнири су одиграни у два викенда при чему су првопласирани дечаци и девојчице награђени дипломама и истовремено остварили право да представљају нашу школу на Појединачном првенству основних школа Земуна.


ХУМАНИТАРНИ ТУРНИР - Кадетско првенство Земуна у шаху за 2014. годину. Турнир се играо 24. и 25. маја  у две конкуренције: дечаци и девојчице од првог до осмог разреда.

Према очекивањима, наша школа је имала највећи број представника укупно 19, од тога пет девојчица.

Катарина Несторовић (5/2) победила је у конкуренцији девојчица са 9 поена из девет партија.

Милош Жарковић (7/1) победио је у конкуренцији дечака са такође 9 поена из девет партија.

Одличан резултат је остварила и Марија Протић (2/4) заузевши четврто место као и Богдан Динић (1/3) који је у конкуренцији 50 дечака освојио четврто место.

           


ЕКИПНО ПРВЕНСТВО УЧЕНИКА ОСНОВНИХ ШКОЛА БЕОГРАДА 2014 Екипно првенство основних школа Београда одржано је 12. и 13. априла основној школи "Никола Тесла" у Винчи. На такмичењу је учествовала екипа дечака наше школе и освојила шесто место и пласман на Екипно првенство основних школа Србије. Екипа је наступила у саставу: 1. Жарковић Милош, 2. Несторовић Катарина 3. Рувидић Петар, 4. Блануша Страхиња и 5. Чикојевић Предраг.

 


ЕКИПНО ПРВЕНСТВО ОСНОВНИХ ШКОЛА ЗЕМУНА 2014 Екипно првенство основних школа одржано је 23. марта у основној школи Соња Маринковић. На такмичењу је учествовало 11 мушких и 5 женских екипа. Основна школа "Гаврило Принцип" остварила је прво место и пласман на првенство Града.
Дечаци су играли у саставу: 1. Жарковић Милош, 2. Несторовић Катарина 3. Рувидић Петар, 4. Чикојевић Предраг, 5. Цветковић Деспот и 6. Блануша Страхиња.
Екипа девојчица наступила је у саставу: 1. Цветковић Кристиана, 2. Рувидић Невена, 3. Протић Марија и 4. Ђукић Тамара.


ПОЈЕДИНАЧНО ПРВЕНСТВО ОШ ЗЕМУНА У ШАХУ ЗА 2014. ГОДИНУ На појединачном првенству основних школа Земуна у шаху, које је одржано је 16. и 17. новембра 2013 г. ученици наше основне школе постигли су следеће резултате:

- група девојчица до 12 година, Катарина Несторовић 5/2– прво место,

- група дечаци до 14 година, Жаркковић Милош 7/1 – прво место,

- група девојчице до 10 година, Протић Марија 2/4 – треће место,

- група девојчице до 12 година, Рувидић Невена 4/4 – треће место

- група девојчице до 14 година, Цветковић Кристиана 6/2 – пласман,

- група дечаци до 8 година, Динић Богдан 1/3 – треће место,

- група дечаци до 10 година, Блануша Страхиња 3/4 - пласман,

- група дечаци до 12 година, Цветковић Деспот 4/1 – треће место,

- група дечаци до 12 година, Ракић Димитрије 5/4 - пласман,

- група дечаци до 14 година, Рувидић Петар 7/4 - треће место и

- група дечаци до 14 година, Радовић Лазар 6/3 – пласман на градско такмичење.


 ПРВЕНСТВО ОШ ГАВРИЛО ПРИНЦИП У ШАХУ ЗА 2013 ГОДИНУ Такмичења су одржана 1. новембра 2013 за други и четврти разред и 4. новембра 2013 за трећи разред. Најбољи млади шахисти су награђена дипломама које је директор школе, Јордан Илић, доделио на пригодној свечаности. Турнир је био квалификационог карактера за предстојеће појединачно првенство општине у шаху за 2013 годину.

Резултати:

Други разред девојчице: 1. Протић Марија 2/4 2. Косановић Емилија 2/1 3. Урошевић Анђела 2/1 Други разред дечаци: 1. Маљковић Матеја 2/2 2. Јаћимовић Растко 2/2 3. Стојаковић Милош 2/2

Трећи разред девојчице: 1. Малетић Ивана 3/2 2. Вранић Андреа 3/5 3. Ђукић Тамара 3/2 Трећи разред дечаци: 1. Блануша Страхиња 3/4 2. Милошевић Душан 3/2 3. Урукало Огњен 3/5

Четврти разред девојчице: 1. Рувидић Невена 4/4 2. Цветковић Исидора 4/1 3. Станић Сара 4/2 Четврти разред дечаци: 1. Цветковић Деспот 4/1 2. Грбић Жељко 4/2 3. Суботић Димитрије 4/2

                             

                             

                             


НА КАДЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ ЗЕМУНА три медаље за школу Гаврило Принцип Кадетско првенство земунских основних школа (до осмог разреда) одржано је у Економској школи и Гимназији „Др Коста Цукић“ у Земуну 25. и 26. маја 2013. године. Традиционално, наша школа је најбројнија по броју представника: двадесет дечака и седам девојчица. Остварили смо три медаље и то: У конкуренцији девојчица до осмог разреда, Катарина Несторовић 4/2, победила је на турниру, са девет поена из девет партија. Код дечака, Милош Жарковић 6/1 је поделио прво и друго место али је по додатним критеријумима заузео друго место. Одличан резултат и Петра Рувидића 6/5, освојио је треће место и бронзану медељу.

            

            


ЕКИПНО ПРВЕНСТВО ОСНОВНИХ ШКОЛА ЗЕМУНА 2013 Екипно првенство основних школа одржано је 16. марта у основној школи Михајло Пупин. На такмичењу је учествовало 11 мушких и 6 женских екипа. Основна школа Гаврило Принцип остварила је велики услех пласманом њених шаховских екипа на првенство Града.
Екипа девојчица освојила је друго место а наступила је у саставу: 1. Несторовић Катарина, 2. Обрадовић Ивана, 3. Стојановић Ања и 4. Цветковић Кристиана.
Дечаци су освојили прво место играјући у саставу: 1. Жарковић Милош, 2. Рувидић Петар, 3. Батиница Стефан, 4. Томић Никола и резерва Блануша Страхиња.


ПОЈЕДИНАЧНО ПРВЕНСТВО ОСНОВНИХ ШКОЛА ЗЕМУНА 2012/2013 Појединачно првенство основних школа Земуна одржано је 17.11. 2012. године у основној школи Гаврило Принцип у Земуну. Учествовало је 150 младих шахиста из 11 основних школа, једне средње школе и неколико предшколских установа. Ош Гаврило Принцип освојила је три прва места, два друга и пет трећих места, укупно једанаест пласмана за Појединачно првенство Београда. Резултати:
1. Несторовић Катарина, прво место, девојчице до 12 година,
2. Жарковић Милош, прво место, дечаци до 12 година,
3. Рувидић Петар, прво место, дечаци до 14 година,
4. Цветковић Исидора, друго место, девојчице до 10 година,
5. Томић Никола, друго место, дечаци до 14 година,
6. Цветковић Деспот, треће место, дечаци до 10 година,
7. Протић Марија, треће место, девојчице до 8 година,
8. Ћујић Теодора, треће место, девојчице до 10 година,
9. Којић Марија, треће место, девојчице до 14 година,
10. Обрадовић Ивана, треће место, девојчице до 16 година,
11. Милић Неда, пласман, девојчице до 12 година,
12. Цветковић Кристиана, пласман, девојчице до 12 година,
13. Милошевић Душан, пласман, дечаци до 10 година.


ПРВЕНСТВО ОСНОВНЕ ШКОЛЕ ГАВРИЛО ПРИНЦИП Школско првенство у шаху за други, трећи, четврти и пети разред одржано је 24. i 25. oктобра 2012. године. Учествовало је укупно 105 такмичара и то: у другом разреду 28 дечака и 12 девојчица, у трећем разреду: 23 дечака и 10 девојчица док је на мешовитом турниру четвртог и петог разреда наступило 28 дечака и 4 девојчице. Турнири су били квалификационог карактера за предстојеће појединачно првенство основних школа Земуна.

 


КАДЕТСКО ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ У ШАХУ Врњачка бања 2012 Представници основне школе Гаврило Принцип остварили су вредне резултате и то: 1. Несторовић Катарина, прво место у убрзаном шаху, 2. Жарковић Милош, друго место у убрзаном шаху и друго место у редовном шаху и 3. Рувидић Петар, са пет поена из девет партија, шеснаести од укупно 38 учесника.

 

 

 

 

 

 


ЕКИПНО ПРВЕНСТВО ОСНОВНИХ ШКОЛА ЗЕМУНА У ШАХУ Турнир је окупио 10 екипа у мушкој и 7 екипа у женској конкуренцији. Одиграно је пет кола са темпом игре пола сата по играчу. У обе конкуренције победила је основна школа Гаврило Принцип и пласирала се за Екипно првенство основних школа Београда. За екипу дечака ош Гаврило Принцип играли су: Жарковић Милош, Рувидић Петар, Марушић Вукан, Томић Никола и Борковић Иван. За екипу девојчица играле су: Несторовић Катарина, Шупељак Јелена, Обрадовић Ивана и Бојић Јована.

 

 

 

 

 


Пласман на Првенство државе са управо завршеног Првенства Београда остварили су: 1. Несторовић Катарина 2. Шупељак Јелена и 3. Жарковић Милош

 

 

 


Појединачно првенство основних школа Земуна за 2011/2012 годину одиграно је 19. и 20. новембра 2011. године. Домаћин и ове године је основна школа Гаврило Принцип. Покровитељ овогодишњег првенства општине у шаху за основце била је општина Земун. Победник је награђен пехаром а првопласирано троје такмичара из сваке старосне групе добили су медаље и дипломе. Награде су уручили представници општине и помоћник директора, Ивана Хаџић.

Млади шахисти, ученици ош Гаврило Принцип остварили су одличне резултате: - Марушић Милева, прво место девојчице до 8 година, - Несторовић Катарина, прво место девојчице до 10 година - Бојић Јована, треће место девојчице до 10 година, - Рувидић Невена, пласман на Првенство Београда, девојчице до 10 година, - Ђорђевић Анђела, прво место девојчице до 14 година, - Шупељак Јелена, друго место девојчице до 16 година, - Цветковић Деспот, пласман на Првенство Београда, дечаци до 10 година, - Жарковић Милош, прво место дечаци до 12 година, - Рувидић Петар, пласман на Првенство Београда, дечаци до 12 година, - Батиница Стефан, друго место дечаци до 14 година, - Томић Никола, треће место дечаци до 14 година.

 

 

 


 

Првенство ош Гаврило Принцип у шаху за 2011/2012 годину

У ОШ ГАВРИЛО ПРИНЦИП у периоду од 09.11. до 16.11.2011. год. одржана су такмичења у шаху која су окупила укупно 100 ученика и то: први разред 35 такмичара, други разред 36 такмичара, трећи разред 17 такмичара и четврти разред укупно 12 такмичара. Такмичења су била квалификационог карактера: првопласирана три ученика и три ученице из сваке групе остварили су право да представљају ош Гаврило Принцип на предстојећем Првенству основних школа Земуна у шаху.

 

 

 

 

 

 


Појединачно првенство основних школа Земуна у шаху одиграно је 27. и 28. новембра 2010. године. Ош Гаврило Принцип обезбедила је простор за игру и награде: медаље и дипломе за прва три такмичара у свакој старосној групи. Награде су доделили представници Града и општине и председник Шаховског савеза Србије.

Представници ош Гаврило Принцип постигли су вредне резултате: 1. Рувидић Невена, друго место девојчице до 8 година, 2. Бојић Јована, треће место девојчице до 8 година, 3. Несторовић Катарина, прво место девојчице до 10 година, 4. Богосавац Викторија, друго место девојчице до 10 година, 5. Шупељак Јелена, прво место девојчице до 14 година, 6. Жарковић Милош, прво место дечаци до 10 година, 7. Рувидић Петар, прво место дечаци до 12 година, 8. Батиница Стефан, прво место дечаци до 14 година и 9. Марушић Вукан, друго место дечаци до 14 година.

 

Пласман на Првенство државе са управо завршеног Првенства Београда остварили су: 1. Мила Жарковић - прво место 2. Милош Жарковић - треће место 3. Катарина Несторовић - треће место 4. Рувидић Невена - пласман међу првих десет 5. Шупељак Јелена - пласман међу првих десет

 


Првенство ош Гаврило Принцип, за ученике од првог до четвртог разреда, одиграно је од 12. до 13.11.2010. Учествовало је 70 ученика. Најбољи су награђени дипломама и пласманом на Првенство основних школа Земуна.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Првенство Београда одиграно у ош Павле Савић 12-13.12.2009. године донело је ученицима наше школе пет пласмана на првенство Србије, од тога једну медаљу. Жарковић Мила освојила је друго место у групи девојчица до 14 година а пласмане су остварили и: Шупељак Јелена, Несторовић Катарина, Рувидић Петар и Жарковић Милош.

 


Жарковић Мила

Појединачно првенство Земуна у шаху за 2009 годину одиграно је у ош Петар Кочић. Представници ош Гаврило Принцип и овога пута одлични: Несторовић Катарина - прво место, Зарић Лана - треће место, Жарковић Милош - прво место, Цимеша Катарина - прво место, Батиница Стефан - друго место, Шупељак Јелена - треће место, Суботић Стефан - друго место, Марушић Вукан - треће место и Суботић Стојан - друго место. Жарковић Мила, најбоља шахисткиња школе, има право директног наступа на првенству Београда.

 


Катарина Несторовић

Лана Зарић

Катарина Цимеша

Стефан Батиница

Јелена Шупељак

Стефан Суботић

Вукан Марушић

Стојан Суботић

Милош Жарковић

Екипно првенство земунских основних школа за 2008. годину одиграно је у ош Сутјеска. Екипа девојчица ош "Гаврило Принцип", наступајући у саставу: Шупељак Јелена, Обрадовић Ивана и Перјаничић Марија освојила је треће место. Екипа дечака, са једном девојчицом у саставу, убедљиво је освојила прво место: Жарковић Мила, Суботић Стефан, Суботић Стојан, Стојановић Филип и Марушић Вукан.

 

 


Девојчице ош Гаврило Принцип - треће место

Дечаци ош Гаврило Принцип - прво место

 


Свечано затварање Лиге основних школа Београда одржано је 15.12.2007. године у просторијама ШС Београда. Проглашени су победници у све три конкуренције и додељени пехари и медаље. И ове године је учествовало шеснаест школа и за пет субота и недеља одиграно је петнаест кола. Свака екипа бројила је десет такмичара уз неограничен број резерви. ОШ Гаврило Принцип освојила је трећа места у све три конкуренције и то у мини лиги (ученици до четвртог разреда), у макси лиги (ученици од четвртог до осмог разреда) и у укупном пласману. Најбоље резултате на својим таблама остварили су: Жарковић Мила, Несторовић Лазар играјући за старију екипу и Дјого Стефан, члан млађе екипе.

Ђого Стефан

Миливојевић Богдан

Шкаро Стеван

Батиница Стефан

Цимеша Катарина

Марушић Вукан

Млађи део екипе ОШ Гаврило Принцип

Несторовић Лазар

Суботић Стефан

Голубовић Стефан

Страрији део екипе ОШ Гаврило Принцип

Екипа ОШ Гаврило Принцип

Жарковић Мила

Учесници Лиге основних школа Београда

 


Основна школа „ Гаврило принцип“ имала је петнаест представника на Првенству општине у шаху и то пет девојчица и десет дечака. За Првенство Београда су се пласирали: Жарковић Милош (дечаци до 8), Цимеша Катарина (девојчице до 10), Обрадовић Ивана (девојчице до 10), Миливојевић Богдан (дечаци до 10), Батиница Стефан (дечаци до 10), Жарковић Мила (девојчице до 12), Суботић Стефан (дечаци до 12) и Несторовић Лазар (дечаци до 16) година.

Учесници првенства општине из ОШ Гаврило Принцип

Батиница Стефан, дечаци до 10, треће место

Милојевић Богдан, дечаци до 10, друго место}

Несторовић Лазар, дечаци до 16, прво место

Обрадовић Ивана, девојчице до 10, друго место

Цимеша Катарина, девојчице до 10, прво место

Суботић Стефан, дечаци до 12, треће место

Жарковић Мила, девојчице до 12, прво место

Жарковић Милош, дечаци до 8, друго место

 


У циљу припрема за Првенство општине у шаху, у школи је одигран шаховски турнир ученика трећег и четвртог разреда. Од тридесет и пет дечака и девојчица и одиграних пет кола прво место је освојио ученик четвртог разреда Ђого Стефан са освојених пет поена. Од другог до петог места поредак је следећи: Марушић Вукан, Петровић Стефан, Стојановић Филип и Шупељак Јелена. Турнир је организовала и водила Ирена Несторовић.