12. ПРВЕНСТВО ШК НЕСТОР

(ЗЕМУН, 7. мај 2017.)

 

Отворено првенство клуба одиграно је у две групе 2007 и млађи и 2006 и старији и окупило 62 такмичара.

У млађој групи, где је било доста такмичара из других шаховских школа, победила је Хана Денић из Нестора са 6,5 поена из седам партија и оставила иза себе јаче такмичаре по рејтингу. Друго место освојио је Ристић Лука из шк Делфин са шест поена а треће Кутањац Александар са такође шест поена али слабијим додатним критеријумима. Најбоље пласирана девојчица Радмановић Ања.

У старијој групи велика борба за прво место између Несторовић Катарине и Билић Миланка и на крају је међусобни резултат одлучио и прво место је заслужено припало Миланку. Трећи је кроз циљ прошао Петровић Борислав. У овој групи је као гост наступио Вуковић Илија а укупно је турнир одиграло двадесет такмичара. Награду за најбољу девојчицу освојила је Билић Маријана.

Овом приликом истичемо двоје такмичара који су учествовали на оба турнира и одиграли укупно 14 партија у истом дану. Невероватну вољу и жељу показали су Денић Хана и Штетин Василије!

Овом приликом се захваљујемо гостима из Кикинде и Панчева као и свим клубовима из Београда који су својим учешћем подигли ниво турнира!