МЕМОРИЈАЛ "Милорад Божовић"

Појединачно првенство основних школа Земуна, ове године је одиграно у оквиру Меморијала „Милорад Божовић“, 16 и 17 јануара у просторијама ош „Гаврило Принцип“ у Земуну. Турнир је окупио  130 учесника (85 дечака и 45 девојчица). Уз повлачење првог потеза Владимира Божовића (син директора Божовића), директор ош, Јордан Илић, отворио је турнир. Судијски тандем Несторовић – Пеовић добио је појачање Вуковић, и такмичење је успешно приведено крају. Награде су деци уручили интернационални мајстори: Дејан Несторовић, Никола Несторовић, Лазар Несторовић и Мила Жарковић.

У недељу, 17. јануара, одиграна је велика шаховска симултанка у знак сећања на бившег директора школе, Милорада Божовића, захваљујући коме је шах заживео у основној школи „Гаврило Принцип.“ На симултанци је учествовало 90 младих шахиста из земунских основних школа а одиграли су је бивши ученици ове школе, нтернационални мајстори: Никола Несторовић, Лазар Несторовић, Мила Жарковић уз помоћ им Дејана Несторовића.

Учесници симултанке који су остварили нерешен резултат са им Несторовић Николом су: Савић Душан, Савић Александар, Блануша Страхиња и Вуковић Илија. Реми са им Несторовић Лазаром изборили су: Милошевић Душан, Станојевић Марко и Петровић Данило. Са им Милом Жарковић ремизирали су: Протић Марија, Комазец Ана, Долаш Ања, Зарић Иван, Савић Дуња и Блануша Наталија.

Милошевић Дејан, Нововић Петар и Пантић Бојан ремизирали су са им Несторовић Дејаном. Феноменални догађај за младе шахисте Земуна али и велика жеља да се истакне јединственост ош „Гаврило Принцип“.