8. ПОЈЕДИНАЧНО ОТВОРЕНО ПРВЕНСТВО ЗЕМУНА

У УБРЗАНОМ ШАХУ ЗА МЛАДЕ

У организацији Центра за развој шаха из Београда и шаховске школе Несторовић, Меморијал, Александар Саша Црнобрња“, одигран је у недељу 21. фебруара у основној школи „Михајло Пупин“ у Земуну.  На турниру је узело учешће 93 младих шахиста подељених у 6 група при чему су одиграна 7 односно 9 кола, код најмлађих такмичара.

У групи девојчица до 9 година победила је Петровић Ивана са 7,5 поена, друго место је заузела Лазовић Емилија и треће место је освојила Денић Хана.

Код дечака до 9 година поредак је био следећи: Милановић Марко убедљиво први са 9 поена из 9 партија, Кошћал Лазар друго место и Милићевић Владан треће место.

Код девојчица до 12 година прво место је освојила Ђорђевић Невена са 6,5 поена из 7 партија, Билић Маријана је била друга а треће место је освојила Царевић Милица.

Код дечака до 12 година уједначен и борбен турнир па се победник није знао до последњег кола. Победио је Петровић Алекса са 5,5 поена колико је имао и другопласирани Ивић Лазар али је Алекса имао боље додатне критеријуме. Треће место је освојио Алимпић Алекса са 5 поена.

Код девојчица до 15 година победила је Несторовић Катарина са 5.5 поена. Друго место је освојила Величковић Јелена са 4 поена колико је имала и трећепласирана  Трајковић Нада.

Код дечака до 15 година победио је Милошевић Милош са 5,5 поена колико је имао и другопласирани Тадић Стефан а треће место је освојио Грчић Вукашин са 5 поена из седам партија.

Сви такмичари су били награђени: победници су добили бесплатан пансион за првенство Србије у убрзаном шаху, пехари и медаље, шаховске гарнитуре и књиге. Као и увек основна школа „Михајло Пупин“ одличан домаћин а сви турнири су протекли у фер и коректној игри што овај турнир и заслужује.