МЕМОРИЈАЛ АЛЕКСАНДРА САШЕ ЦРНОБРЊЕ

У част нашег великог пријатеља „Центар за развој шаха“ у сарадњи са шаховском школом „Несторовић“ и основном школом Михајло Пупин, организовао је 15. и 16. фебруара Отворено првенство Земуна за младе. Учествовало је 77 дечака и девојчица који су турнире одиграли у девет односто у шест кола. Победници код дечака до девет година су:

 1. Кошћал Арсеније
 2. Трајковић Ђорђе и
 3. Савић Александар

Код девојчица су три такмичарке ушле у деобу првог места па су одигране додатне брзопотезне партије и поредак је био следећи:

 1. Радисављевић Тара
 2. Тадић Ана
 3. Јанковић Ања

Дечаци до 12 година одиграли су врло узбудљив турнир обзиром на врло уједначен састав и пуно сјајних такмичара. После шест кола поредак је био следећи:

 1. Милошевић Милош
 2. Новаковић Марко
 3. Будисављевић Лука

Девојчице до 12 година, такође уједначен састав, при чему Шакотић Ана и Трајковић Нада деле треће место:

 1. Билић Маријана
 2. Ђорђевић Невена
 3. Шакотић Ана , Трајковић Нада

До 15 година је одигран јединствен турнир девојчица и дечака. Победник турнира је Жарковић Милош друго место и уједно прво код девојчица, Остојић Катарина, треће место и друго за дечаке Петровић Борислав. Друго место код девојчица Ђермановић Андријана и треће Несторовић Катарина. Треће место код дечака освојио је Родић Филип. Пехар за најбољу екипу понела је шаховска школа Несторовић: Милош, Борислав и Катарина.

Сви учесници су били награђени пригодним поклонима а најуспешнији из сваке групе добио је 1 плаћени пансион, аутобуску карту и уписнину за првенство Србије у убрзаном шаху.