Појединачно првенство Земуна у убрзаном шаху за младе

 

У организацији Центра за развој шаха и шаховске школе Несторовић и ове године је одигран, шести по реду, Меморијал Александра Саше Црнобрње.

Турнир је окупио 114 младих такмичара из Зрењенина, Кикинде, Бановаца и Београда. Основна школа Михајло Пупин је као домаћин ове манифестације оправдала очекивања која се тичу простора и услова за игру – пространа сала за ручавање и велике добро осветљене учионице.

Такмичење је одржано у два дана 16. и 17. фебруара, конкуренција, посебно код дечака, упечатљиво добра те се у неким групама победник решавао у последњем колу. Награде је, ипред Центра за развој шаха, свим учесницима уручио г-дин Владимир Шакотић: пехаре, медаље, торбе са шаховским гарнитурама, шаховске сатове и књиге а победници група су добили два плаћена пансиона са уписнинама за Првенство Србије у убрзаном и брзопотезном шаху.

Уз кратко подсећање на нашег пријатеља и пријатеља свих шахиста, Александра Сашу Црнобрњу изражена је нада, да ће се овај турнир организовати и у годинама које следе.

Овом приликом се захваљујемо такмичарима, родитељима, учитељима шаха, судијама, радницима школе који су својим присуством помогли да наш турнир има значај који смо прижељкивали.