Турнири лето 2013

Сезону турнира током лета започели смо 14. јуна на Сребрном језеру. Ове године организовано је три турнира па су млади шахисти били задовољни постигнутим резултатима. Ово је турнир за професионалне шахисте али и за оне који поред играња шаха воле пецање или купање и сунчање.

Већ 20. јуна крећемо за Нови Сад и Европско школско првенство у шаху. Најбољи резултат је остварила Мила Жарковић освајањем трећег места у групи девојчица до 17 година. На турниру је наступило девет представника наше шаховске школе. Феноменални услови за игру у сали новосадског сајма.

Већ 27. јуна у истој  сали креће Међународно првенство Војводине. Победио је Никола Несторовић, дуго место је заузео Дејан Несторовић и обојица су се пласирала на сениорски шампионат Србије. Слику породичног тријумфа употпунила је Ирена Несторовић која је као најбоља домаћа играчица стекла право учешћа на сениорском шампионату Србије за жене као и другопласирана Остојић Катарина. Поред Катарине која је освојила 35 рејтинг поена и остали представници наше школе освојили су награде и нове рејтинг поене: Вучинић Гојко – 20 поена, Арсић Ђорђе 22 поена и Милићевић Матија – 19 поена. Врло успешан турнир за нашу шаховску школу.

Међународни шаховски Фестивал „Спортско лето 2013“ кренуо је 5. јула. Сваке године овај турнир окупи највише младих шахиста. Врло успешан турнир по освојеним рејтинг поенима. Одлична игра Катарине Несторовић и нових 40 рејтинг поена.

Један дан после Параћина – Сента. На турниру нас је било укупно десет. Одлична игра и награде за Вучинић Гојка, Милановић Мају и Жарковић Милоша. Одличан смештај и увек пријатна Сента.

Последњи турнир у низу – Сениорско првенство Европе у Београду. Од наших представника учествовале су Мила Жарковић, Маја Милановић и најмлађа учесница, Катарина Несторовић. Турнир је окупио рекордан број такмичарки, услови за игру, у хотелу Метропол, врхунски.